Sedan 1987 har företaget SXSW inc. anordnat 3 festivaler samtidigt och på samma plats. En musikfestival, en filmfestival och en interaktiv festival. Allt i Austin, Texas. SXSW Musik är den största musikfestivalen i världen av sitt slag. SXSW Film bjuder upp till samtal och workshops och annat kring filmindustrin med tunga representanter från industrin på plats och SXSW interactive fokuserar på nya teknologier, nya startups och är en grogrund för nya idéer. Även Interactive är störst i världen i sitt slag. Hit skickade vi vår egen Fredrik Ardmar och Robert Lindh för att samla inspiration. Tillräckligt mycket inspiration så det smittar av sig på oss när de väl kommer hem.

Robert Lindh, Kaninmannen och Fredrik Ardmar 2016

Från vänster finner vi Robert Lindh, Kaninmannen och Fredrik Ardmar. SXSW2016
Kanin(te) bli bättre!

SXSW Musik

Att SXSW Musik lockar fler än 50 tusen människor årligen är är stort i sig, men riktigt imponerande är att de fått och får artisterna att själva betala för sina resor, sitt uppehälle och endast ersätter dem med 100 dollar per artist eller 250 dollar per band ELLER eventuellt festivalband så de kan njuta av varandras musik. Snålt kan vissa tycka, men 2014 lyckades arrangören ändå locka fler än 2000 artister.

SXSW Film

Även om SXSW Film lockar stora namn inom filmbranschen, ses festivalen fortfarande som en festival för independent film och nya visionära regissörer. Med det sagt brukar de stora filmstudiorna och filmdistributörerna använda festivalen för att testköra sina komedier på innan de bestämmer sig för att lansera dem på bred front. Oavsett vittnar de drygt 200 programpunkterna och knappa 800 talarna om att det är en plats för levande diskussion för alla filmintresserade.

SXSW Interaktiv

SXSW interactive lockar årligen nördar, gurus, investerare och förståsigpåare från hela världen till sin mix av föredrag, mässa och utställningar, fester och affärsminglande. Företagsinkubatorer, riskkapitalister och techbolag konkurrerar om idéerna som ska bli nästa stora kassako i techvärlden. Nästa stora grej som förändrar en bransch och nästa talang att rekrytera. Samtidigt konkurrerar talangerna, entreprenörerna och entusiasterna om kapitalets uppmärksamhet.

SXSW 2016

Med Barak och Michelle Obama som keynote speakers har arrangören tagit SXSW2016 till nästa nivå. I år frontar de med namn som Bill Nye, George Clinton och komediduon Key & Peele. SXSW har aldrig varit större. Garanterat inspirerande och mind blowing!

SXSW och jakten på inspiration

Vi jobbar stenhårt för våra kunder och målet är att alltid leverera inspirerande material, lösningar och samarbete. Men då är det viktigt att vi också ständigt fyller på de egna förråden med inspiration. I år tog vi tillfället i akt och skickade Fredrik Ardmar och Robert Lindh till SXSW2016 för att samla inspiration. Inspiration som vi vill dela med oss av till alla våra läsare och följare.

Rapporter från SXSW varje dag!

Fredrik Ardmar och Robert Lindh kommer rapportera dagligen från SXSW. När vi skickade dem över Atlanten tänkte vi visserligen något annat än just kaninmannen, men bilden på denna man och hans kaniner visade sig inspirera till massor av skratt här på kontoret, så vi börjar med att dela med oss av den i väntan på fler rapporter från South by South West 2016.