Plattformen Inteokej.nu är ett forum där barn och ungdomar diskuterar hur man beter sig på nätet, men även i skolan. Med fokus på antimobbingarbete driver Spiritus Mundi detta format som möter nätmobbingen direkt där den är – på nätet.

inteokej logo, cirkel

Internet som arbetsplats och arbetsmiljö

Vi sitter online jämt. Till och med när laptopen är stängd så är vi online med diverse paddor, telefoner och allt annat. Vår kollega Robert har till och med eget wifi i sin bil. Bilen har ett eget internetabonnemang. Så fort vi inte är uppkopplade känns det som om något är fel, och allt upphör fram tills dess att en ny uppkoppling har upprättats.

Anledningen är delvis att vi jobbar online. Digital marknadsföring äger ju rum just där – online. Så, om man tar ett steg tillbaka är det inte så svårt att se att mitt mailprogram, mina sociala medier och de hemsidor jag spenderar flera timmar på varje dag, är minst lika relevanta för min arbetsmiljö som till exempel stolen jag sitter på, eller rummet där jag har mitt skrivbord.

På samma sätt påverkas vi alla av mobbingen på nätet. Det är ett gemensamt arbetsrum för alla oss som är uppkopplade. För oss är det samma sak att blunda för att någon kollega är taskig mot någon annan. Det spelar ingen roll om vi är i samma rum eller samma våning eller samma avdelning. Ansvaret är gemensamt för alla oss i företaget. Ansvaret att inte låta arbetsmiljön bli sådan att någon känner att de mår dåligt av att vistas där.

inteokej är en perfekt matchning

I inteokejprojektet fann vi en partner som arbetar aktivt, systematiskt och kontinuerligt med att förbättra online-miljön för våra ungdomar. Därför kändes det helt naturligt att vi ska hjälpa dem med det vi gör bäst – att mäta kommunikationsansträngningarna online, så att de lägger kraften och resurserna på RÄTT saker.

Tillsammans vet vi om att vi kan göra en skillnad för insikten att man måste uppföra sig – även online! Och tillsammans kommer vi att nå ut till fler som kan ta del av inteokejmodellen. En modell för hur man arbetar mot mobbing, både online- och offline.

GÖr skillnad du också!

Sitter du på en CSR-budget du inte vet hur du ska spendera? Har du kontakter i skolvärlden, eller ser du ett behov av Inteokej på ditt eller andra barns skolor? Oavsett vad är det upp till dig att ta första steget. Precis som vi gjort.

Jag vill också hjälpa till!