Tänk om du kunde få reda på hur många kunder som ringt dig efter att ha sett din annons, tv-reklam eller visitkort. Då kan man ta fram kontaktkostnad inte bara för digital media utan även för mer traditionell annonsering. Nu börjar det likna något!

På Resultify ser vi tendenser på att man inom det närmaste året kommer att få höra mycket om mätbara telefonnummer – faktum är, att vi har arbetat med att mäta telefonsamtal från och till olika företag i Analytics i snart ett år.

Just Google Analytics och andra liknande mätverktyg (t.ex. vårt eget klientverktyg) har skämt bort oss med möjligheterna till mätning av digitala kanaler och annonsering det senaste decenniet.

Men hur är det egentligen med den del av annonseringen där vi vill att kunderna kontaktar oss via telefon? Vissa produkter eller tjänster säljs till stor del eller uteslutande via möten eller personlig kontakt, och här spelar telefonsamtalet en kritisk roll i försäljningsprocessen.

Dina kunder såg din annons, men ringde de dig?

Nu kan du äntligen få svar på frågor som:

 • Hur många av besökarna på min hemsida ringer mig?
 • Vilken kontaktkostnad har jag när jag annonserar i dagspress?
 • Var det trycksakerna eller tv-reklamen som genererade samtalen?
 • Vilket av mina AdWords nyckelord ger flest kontakter

VisitSweden mäter telefonnummer via magasin och webb

VisitSweden, som producerar Danmarks största resemagasin – Mere Sverige – med en upplaga om 1,6 miljoner exemplar per år, har under 2012 använt sig av mätbara telefonummer från Resultify för att mäta effekten av erbjudanden från utvalda partners i magasinet och på www.meresverige.dk.

 

Tillsammans med VisitSweden har Resultify levererat en helhetslösning, där vi mäter bland annat mäter följande:

 • Kontaktkostnad via webb och telefon
 • Vilka sökord som genererar mest telefonsamtal
 • Hur mycket trafik de levererar till sina partners via länkar och annonsplatser
 • Hur många telefonbokningar som görs hos deras kunder via partnerns hemsida

Må Bättre mäter effekten av sin senaste TV-reklam

Tillammans med Må Bättre har Resultify implementerat mätbara telefonnummer för att kunna mäta effekten av Må Bättres senaste TV-reklam.

Mä Bättre har nått värdefulla insikter kring:

 • Hur många telefonsamtal en TV-reklam genererar
 • Hur TV står sig mot digitala annonsmöjligheter
 • Vid vilken tidspunkt man bör visa reklamen för störst effekt

Många fördelar

Fördelarna med mätbara telefonnummer är flera – det blir t.ex. lättare att beräkna “Return On Investment” för sin hemsida eller marknadsföring, det blir möjligt att optimera mot telefonsamtal i Google Adwords-annonsering och man knyter samman resultat från interaktioner både on-och offline.

Resultify presenterar en ny tjänst!

Principen är enkel: Du använder ett speciellt nummer för att följa direktresponsen av en annonsering kopplat till t.ex. ett införande eller kanske ett specifikt erbjudande – helt enkelt för att kunna följa vem som kommit i direktkontakt med din annonsering och agerat på den.

Vill du ha hjälp med att mäta hur många samtal din annonsering genererar?

Kontakta oss på Resultify – vi mäter redan idag.

Resultify – ny, kaxig, byrå inom digital marknadsföring i Malmö. Vi hjälper dig att utveckla din affär via de digitala medierna. www.resultify.se Ring oss gärna. Tel 070 277 21 73 går till vår VD, Liselott Lading