Året börjar närma sig sitt slut och vilket fantastiskt år det har varit. För att försätta alla i julstämning, see bjuder vi på en liten manual i kontorsvett och etikett. Lite olika saker och situationer som kan vara värda att reflektera över när man arbetar i kontorsmiljö. Allt i hopp om att vi alla tillsammans ska få en bättre arbetsmiljö och visa större hänsyn till varandra.

Nu ska du som läsare inte tolka detta som att vi på Resultify inte vet hur man för sig på en arbetsplats. Det vet vi. Du ska heller inte tolka detta som att vi “skriver någon på näsan”, för det gör vi inte. Se det snarare som ett verktyg för att på ett inte så jättesubtilt sätt informera en kollega om att denna ska se över sitt beteende och bättra sig.
Vi kallar det; “Säg det med en video pedagogik”.

Har du tips eller idéer på vett och etiketts-brott som vi kan se till och bemöta, sildenafil så skriv en kommentar.

Lucka 23 – Work hard – Play hard

Genom att stimulera hjärnans belöningsmekanismer, får vi ut mest av våra medarbetare.

Lucka 22 – Att ligga på jobbet

En arbetsplats utan kärlek är ingen bra arbetsplats. Därför är det viktigt att företagsledningen förhåller sig konstruktivt tilll kontorskärlek.

Lucka 21 – Hur var det nu igen han på youtube gjorde?

Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt varje dag. En arbetsplats blir snarare bättre om kollegorna kan ta tillvara på bra idéer – oavsett var de kommer ifrån.

Lucka 20 – Globalisering

Svenska, Tyska, Engelska, Thai, Persiska och Slovakiska är bara några av språken vi pratar på Resultify. Och vi lär oss mer av varandra varje dag.

Lucka 19 – Not good enough

Det är jättejobbigt att berätta för någon att något de gör inte håller bästa kvalitét, men det är ett måste om man vill ha ständig utveckling.

Lucka 18 – Vem snackar högst i telefon?

30% av alla tycker det är ok att snacka högt i telefon i kontorslanskap. Louice berättar vilka!

Lucka 17 – Kösystem

På en arbetsplats finns kösystem. Kö till skrivare, kö till kaffemaskinen och i det här fallet, kö till micron. Att stå i kö är en vedertaget umgängesform i Sverige, men där det finns kö, finns det alltid någon som försöker tränga sig. Vi måste tillsammans hitta ett förhållningssätt gentemot dessa individer.

Lucka 16 – Tools of the trade

På senaste utbildningsdagen radade vi upp ca 25 olika program och verktyg som vi använder oss av i vår vardag, online. Ju bättre vi lär oss dem, ju bättre blir vi på våra jobb. Därför är vi skyldiga varandra att lära oss verktygen så bra vi kan.

Lucka 15 – Rätten att få vara ifred

Ibland behöver man få arbeta ifred men det är inte alltid lätt. I synnerhet om man sitter i kontorslandskap.

Lucka 14 – Om någon inte förstår första gången du säger till.

Att tvingas upprepa sig är aldrig roligt. Samtidigt får man ha förståelse för att olika människor lär sig saker olika fort. I dagens lucka går vi igenom en gammal beprövad pedagogisk teknik.

Lucka 13 – Skitsnack

24% av kollegorna snackar skit om andra på jobbet, enligt Vasakronans kontorsberobetern.
40% snackar skit om kollegorna, i vår egen bransch, enligt Manpowers work life rapport 2011.

Lucka 12 – Musik i kontorslandskap

När många arbetar i samma rum är det extra viktigt att visa hänsyn till varandra. Därför har vi utvecklat tre enkla regler för musik i kontorslandskap, baserat på våra erfarenheter.

Lucka 11 – Stölder på arbetsplatsen

Toalettpapper är tydligen bland det vanligaste som stjäls på arbetsplatser. Liselott ville inte verka “soft on crime” på film, men efter kameran var av så sa hon faktiskt att jag fick ta papper och penna, om jag lovade att bara skriva arbetsrelaterade grejer.

Lucka 10 – Arbetsmilljön

Det finns en sådan här kille/ tjej på varje arbetsplats. Men eftersom vi är artiga, väluppfostrade människor, säger vi inget. Därför har vi på Resultify sagt det åt dig, i en video. Allt du behöver göra är att skicka ett litet diskret mail med länken, till kollegan det rör.

Lucka 9 – Förkylningstider

Så här på vintern är det inte ovanligt att många på kontoret blir sjuka samtidigt. Det finns något kusligt i att komma till jobbet och vara ensam på arbetsplatsen hela dagen.

Lucka 8 – Praktikanten

Det är viktigt att ta hand om praktikanterna på ett sätt så de känner att de ser fram emot att komma in på arbetsmarknaden. Lucka 8 tillägnas praktikanten. En ovärderlig resurs.

Lucka 7 – Konfliktlösning

Vem får ge sig när intressen står i konflikt? Och hur löser vi konflikter på arbetsplatsen? Lucka 7 handlar om kreativa metoder för att snabbt gå vidare med vardagen och inte fastna i oändliga förhandlingar.

Lucka 6 – Respekt

Respekt! Det är a och o på en arbetsplats. Innerst inne respekterar vi nog alla varandra, men när man jobbat ihop med någon en längre tid, blir man som ett gift par och kommunikationen kan framstå som respektlös för tredjepart.

Lucka 5 – Låt stå!

Ingens mamma jobbar på Resultify i bemärkelsen att var och en får diska sitt eget skit…eller? Vi har utvecklat en egen metod för att få ekorrhjulet att rulla.

Lucka 4 – Mobbing på arbetsplatsen

Mobbing är ett hemskt fenomen. Genom denna video hoppas vi kunna bidra till eftertanke och reflektion över de egna handlingarna. Kanske det till och med är på sin plats att be någon eller några kollegor om ursäkt, så här inför jul. Vi på Resultify är måna om att ta hand om varandra och att ingen ska känna sig utanför. Därför hackar våra chefer jämt på alla lika mycket, så ingen ska känna att det är orättvist.

Lucka 3 – Har du provat starta om den?

Alla som jobbar på kontor kommer att känna igen sig själv eller någon kollega i Resultifys julkalender. Se det här som en startpunkt i diskussionen eller varför inte en pik. En videosnutt att skicka till kollegan som man känner igen kanske? Oavsett hoppas vi att det ska skänka ett skratt.

Lucka 2 – Tänk på vem du tar i hand

Alla som jobbar på kontor kommer att känna igen sig själv eller någon kollega i Resultifys julkalender. Se det här som en startpunkt i diskussionen eller varför inte en pik. En videosnutt att skicka till kollegan som man känner igen kanske? Oavsett hoppas vi att det ska skänka ett skratt.

Lucka 1 – Kaffevett och etikett

Vad gäller egentligen med kontorskaffet? Hur kommer det sig att vissa får brygga ny kanna varje gång de vill ha kaffe och andra verkar tro att det brygger sig självt.