Inspiration – steget innan motivation eller processen av att förmedla en känsla. Oftast används begreppet i samband med kreativitet. Således kan inspiration komma från vad som helst, när som helst. Våra fredags inspirationsluncher avser att ta tillvara på just denna andemening. Att väcka känslor, motivera och förmedla känsla. Vår teori är nämligen att människor är precis som datorer i bemärkelsen att om du har dålig input, blir det dålig output. Om vi ska leverera kreativt och inspirerat arbete vecka ut och vecka in, måste vi fylla på förråden.

Jocke_Berg_3

Jocke Berg från Berghs School of Communication under sin inspirationslunch.

Platsen

Allt som oftast äger presentation rum i vår matsal/ köket här på Resultify. Även om vi sitter vid långbord har dessa fredags föreläsningar mer av ett runda-bordet-samtals- karaktär. Vi bjuder inspiratören på lunch och det hela blir en slags informell Q&A där vår nyfikenhet får löpa amok och det fria tänkandet får spänna musklerna. Ibland har någon förberett en presentation som kräver projektor och då har vi det, men oftast är det mer ett samtal mellan en sakkunnig och ett gäng otroligt nyfikna människor.

Inspiratörerna

Givetvis mjölkar vi varandra på all den kunskap som vi besitter som kanske inte kommer fram under fokuserade projektmöten. Tillexempel har Andrea presenterat fenomenet Lindi-hop, bröderna Lundgren delade sin passion för privatekonomi och aktiehandel och jag själv snackade om vad jag lärt mig under åren som journalist och radioröst. Men ofta har vi med oss externa medverkande som till exempel Joakim Jardenberg – head of internet för Helsingborgs stad eller Cleas Magnusson som ligger bakom en uppsjö av företag såsom MacMacMeckarna, Yrkesskolan och var också med och drog igång Bambuser.

Ämnena

Sist hade vi Sannah Westerlund som förr jobbade hos oss men idag är med och driver Dotkeeper som berättade om hur 1300 nya top level domains kommer påverka hur man jobbar med domäner i stort. Christina Chukman och Tina Rudin Kaikkonen snackade om kompetensförsörjning i regionen och Karsten Deppert och Rebecca Brodd snackade om content och e-handel. Ämnena är varierade och det enda som spelar roll är att den som leder samtalat själv brinner för ämnet.

Värdet

Ja, vad är det då värt kan man fråga sig? Hur värderar man den teamkänsla som uppstår när man gemensamt får en Aha-upplevelse eller när gruppen får en nyvunnen respekt för en kollega vars kompetens sträcker sig långt utöver vad som får plats i dennes yrkesroll?
Mer allmänbildade, vassare, smartare och mer inspirerade medarbetare ger bättre, smartare och mer inspirerade lösningar under resten av veckan. Det är ovärderligt.

Rekommendera en inspiratör till oss

Kom du att tänka på en specifik person som du tror hade platsat som fisken i vattnet på våra fredags inspirationsluncher? Tipsa oss gärna om dem. Vi är alltid ute efter nya inspiratörer som tänker annorlunda och ser världen från andra perspektiv än vi gör. Maila Alexandra nu direkt!