Christina Chukman och Tina Rudin Kaikkonen är två av södra Sveriges främsta affärsutvecklare. Vi bjöd in dem till vår inspirationslunch på Resultufy för att snacka jobb, here jobb i framtiden och vad som händer när det blir miss-match på arbetsmarknaden.

Hur löser du din kompetensförsörjning?

Vi anställer på behörighet och sparkar på grund av lämplighet. Så ser arbetsmarknaden ut i Sverige brukade min mentor Jan Inge Nilsson säga. Tillsammans drev vi och Hilal Masri Start me up work som satte ca 100 personer i praktik.
Good Malmö är ytterligare ett exempel av initiativen för att brygga detta gap i arbetsmarknaden. Under Good Malmö flagg, buy cialis kommer en massa företag att ge vars en person chansen att få in en fot. Ett år – ett jobb! Sen gäller det för personen att visa sig nyttig och växa så det knakar så att företaget vågar satsa mer och kanske släppa in fler nästa gång. Men hur gör ni i din organisation för att brygga gapet och säkra kompetensförsörjningen? Var kommer er nästa heltidsekvivalens ifrån? Skriv ett par rader i kommentarerna!