Innovation ligger i gränslandet mellan livsnödvändigt och helt omöjligt. Det handlar om att återuppfinna utanför ramarna för vad som är vedertaget. Det handlar om att radikalt förändra och förbättra. Det handlar om att misslyckas om och om igen och ändå röra sig framåt.

Vem är Astro Teller?

Han har doktorerat inom artificiell intelligens och leder bland annat Google Xs hemliga lab. Det är där Googles förstå-sig-på:are sitter och brainstormar fram nya innovativa idéer som radikalt ska förbättra världen.

Under en timme och 34 minuter berättar Astro, hur han och dennes team på Google X arbetar och hur man som chef kan understödja sina kollegor i deras strävan mot att vara innovativa. Genom sina exempel visar han hur man kan skapa en miljö där innovation kan gro.

En väg tillbaka till spjutspetsen

Semestern må vara slut och jag må sitta bakom mitt skrivbord, stirrandes in i min skärm, men inombords känns det fortfarande som om det är semester. Det känns som om jag fortfarande har lite sand mellan tårna och tankarna är lika mycket på stranden som de är på projektet jag ska arbeta med.

Men jag har upptäckt att föreläsningar är ett super-effektivt sätt att komma in i rätt tankebanor igen. I synnerhet just denna lättsmälta och intressanta föreläsningen av Astro Teller. Den rullar på högtalarna medan jag skriver detta till exempel. Dessutom är det inte så dumt att börja veckorna med att kolla vem som är bäst i världen inom ens eget arbetsområde och vad de gjort på senaste tiden. Det är så man håller sig uppdaterad, relevant och förblir en del av spjutspetsen i branschen.

Se, lär och skicka vidare genom delaknapparna här nedanför!