Årets julklapp utses årligen av HUI Research. Förra året var det aktivitetsarmbandet och året dessförinnan var årets julklapp råsaftcentrifugen. Imorse presenterades årets julklapp och det kändes som en spark i magen. Nu hävdar HUI att den uppfyller alla tre kriterier för att bli årets julklapp, men vi på Resultify känner innerligt att robotdammsugaren är ett antiklimax och att de som utsett den till årets julklapp, borde försöka igen.

HUI researsh 2015

Vad tycker kollegorna?

Personligen känner jag att det är en spark i magen att utse robotdammsugaren till årets julklapp 2015, när surfplattan blev årets julklapp 2010. Men för att försäkra mig om att det inte bara var jag som var grinig idag, frågade jag runt på kontoret för att se om mina kollegor, de andra digitala marknadsföringsninjorna hade andra synpunkter.

Fredric Lundgren – Analys och optimering

Fredric menar att det må vara en bra julklapp för hundägare, men i egenskap av hundägare skulle han ändå inte införskaffa en. Han tror även att hans fru hade reagerat med skepsis på en robotdammsugare som julklapp.

Jag tror hon hade förväntat sig något roligare.

– säger Lundgren.

Feven Anteneh – Media

Feven kan inte komma på en enda människa som hon kan tänka sig ge en robotdammsugare till. Hon hade heller inte velat ha någon själv.

Det känns lite creepy med en robotdammsugare som går runt i ens hem. Lite stalker-känsla över det.

säger Feven.

Fredrik Ardmar – COO & Grundare

Fredrik hade hoppats på att detta skulle bli året man kanske satte fokus på de där julklapparna som gör världen bättre. Det vi köper av hjälporganisationer såsom Individuell Människohjälp eller Röda korset.

Jag kan direkt nämna tre saker jag tror hade blivit bättre som årets julklapp än en robotdammsugare.
1. En Get. Vi köper en get här, som överlämnas till föräldralösa barn i Zimbabwe. Det ger dem möjlighet att skapa en egen försörjning.
2. Ett gosedjur från fair trade fabrik i Thailand som bidrar till en bättre och mer hållbar utveckling.
3. Ett gåvobevis som passar perfekt att ge till dem som redan har allt det som de vill ha, men som man ändå vill köpa något till. Som mina föräldrar till exempel.

säger Fredrik Ardmar.

Vad tycker du?

För att en produkt ska bli utsedd till årets julklapp bör dessa kriterier uppfyllas enligt HUI research.

  • Produkten ska vara en nyhet eller ha fått ett nyväckt intresse för året.
  • Produkten ska svara för ett högt försäljningsvärde eller säljas i stort antal.
  • Produkten ska representera den tid vi lever i.

Vad borde blivit årets julklapp och vad tycker du om robotdammsugaren som årets julklapp? I kommentarsfältet kan du skriva dina tankar, åsikter och förslag på bättre julklappar än robotdammsugaren.